23 d’agost 2006

VACUNA Pneumococ

Informe del Comité Asesor de Vacunas (CAV) de l'AEP sobre la situació a l'estat espanyol de la malaltia pneumocòccica invasiva i la vacunació conjugada heptavalent.

(****)

Comentaris del CAV al document emès pel Ministerio de Sanidad espanyol abril 2006 sobre les implicacions de la vacuna
(PIRIPEDIA: Pneumococ)

(****)

2 Comentaris:

At 24 d’agost, 2006 00:33, Blogger pep said...

Les conclusions finals de l'informe de l'AEP són assumibles, com també la rèplica feta al document abril 2006 del ministeri espanyol.

De tota manera l'informe del CAV peca del mateix que el del ministeri, de manca de "rigor científic i d'evidències".

S'argumenta que l'alta incidència postvacunal en comunitats com Navarra seria deguda a l'augment de vigilància epidemiològica (és especulatiu) i a haver triplicat el nombre d'hemocultius. Al meu entendre aquest fet només podria modificar la incidència de bacterièmia oculta, però no de pneumònia o meningitis pneumocòccica.

Davant la manca d'estudis en el nostre medi, d'un sistema global de vigilància epidemiològica (MDO?) i de dades d'incidència objectives en era prevacunal, ens hem de limitar al que diu la literatura de tercers països:

1-Reducció de la incidència per serotips vacunals en totes les edats (major experiència a USA)
2-Augment percentual d'altres serotips (reemplaçament)
3-Augment d'incidència poc o molt significativa d'alguns serotips no vacunals (p.ex. 19A) però de menor magnitud que la reducció global de malaltia invasiva
4-Augment d'incidència de pneumònies complicades (empiema vs vessament parapneumònic). La majoria per serotip 1 no vacunal(també 5)
5-Reducció de resistències (la majoria de serotips resistents són inclosos en l'heptavalent)

 
At 24 d’agost, 2006 00:38, Blogger pep said...

A Andorra els Centres de Salut recomanem majoritàriament separar en el temps Prevenar de Meningitec_Infanrix.

Existeixen estudis contradictoris sobre la immunogenicitat en coincidir diferents vaccins conjugats i les seves conseqüències clíniques. Semblaria però que a major quantitat de vaccins conjugats (pneumococ, meningococ C, Hib) menor resposta

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home