14 de setembre 2006

CURS SALUT INFANTIL


Inscripcions obertes per al Curs de Salut Infantil (límit 17/10/06)
Avalat per CMA i AAMAP.
1 crèdit europeu ECTS per la Universitat d'Andorra
Sessions mensuals del 31/10/06 al 26/06/07

05 de setembre 2006

piripedia-pediawiki

he estat llegint el cas clínic del noi portugués i voldria afegir la meva impressió diagnòstica però no sé com es fa.

Crec que hi ha dos possibles diagnòstics.

El primer, amb més possibilitat, és una probable rickettsiosi que ha ocasionat una febre botonosa. transmissió per paparra del gos, zones rurals i brots a estiu i tardor.

En segon lloc crec que també hem de considerar la possibilitat d'una febre recurrent causada per una borrelia en aquest cas hispanica. Tot i que hauriem d'esperar nous brots o episodis de febre elevada, calfreds, artromiàlgies, etc.

ja direu alguna cosa.

siau!

04 de setembre 2006

Faringitis estreptocòccica



PEDIATRICS Juny 2006, vol 117 , núm 6, pàg 382 (ed espanyola)




Conducta clínica davant nens i adolescents amb faringitis aguda. Park S. et al

Enquesta adreçada l'any 2004 a 1000 pediatres i a 1000 metges de capçalera sobre la seva actitud diagnòstica i terapèutica davant una faringitis aguda en edat pediàtrica.

Van respondre el 60% dels enquestats (probable biaix de selecció: segurament van respondre els més motivats respecte el tema). El 90% dels metges disposaven del test de detecció ràpida. El 93% d'aquests el podien fer a la consulta i el 80% disposaven del resultat en menys de 10 minuts. Els cultius faringis eren assequibles pel 94% dels que van respondre, però només el 22% el podien fer a la consulta.

Es proposaven diferents opcions de diagnòstic i tractament davant dues situacions clíniques clarament identificables amb un quadre estreptocòccic per una banda, i víric de l'altra. El 42% dels metges iniciarien el tractament abans de conèixer el resultat de les proves diagnòstiques i el continuarien malgrat sortir negatives. El 27% adoptarien aquesta conducta tot sovint o sempre. Fins el 23% enfocaria el tractament des d'un punt de vista empíric, el 32% empraria una pràctica inapropiada davant una faringoamigdalitis estreptocòccia i el 81% utilitzaria una estratègia inadequada davant un nen amb una faringitis vírica.